Update

Aanrijding tankstation A12 was opzet

De aanrijding bij tankstation De Andel langs de A12 bij Gouda die een grote brand tot gevolg had, was opzettelijk. Dat blijkt zondag uit de verhoren die zijn afgenomen bij de 33-jarige man uit Almere die met hoge snelheid tegen het station reed. Het voertuig kantelde toen en reed vervolgens tegen een pomp die direct vlam vatte.

Redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

Het tankstation brandde volledig uit. De overkapping en de pompen zijn verwoest, de winkel raakte zwaar beschadigd. De 33-jarige man raakte gewond aan zijn elleboog en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kon dat al weer snel verlaten.

Door de brand kwam een deel van de overkapping bovenop twee auto's terecht. Er wordt niemand vermist. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Vanwege de grote brand werd in de nacht van zaterdag op zondag de A12 in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is de snelweg A12 tussen Gouda en Reeuwijk weer helemaal open voor verkeer.

Weggebruikers die maandagochtend de A12 bij Reeuwijk gebruiken moeten volgens de VerkeersInformatieDienst rekening houden met wat extra vertraging. De VID verwacht dat veel mensen zullen kijken naar de gevolgen van de brand en dat komt de doorstroming niet ten goede.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over