Aandeel TNT speelbal op beurs

AMSTERDAM - Het aandeel TNT is speelbal geworden van beleggers door overnamespeculaties. Gisteren maakte de koers een onverwachte duikeling na uitspraken van bestuurder Dan Brutto van United Parcel Service (UPS).

Brutto zei in een interview met persbureau Reuters dat een overname van TNT zou leiden tot een waardedaling van het aandeel UPS. Dit werd door beleggers opgevat als een ontkenning van pogingen van UPS om TNT over te nemen. Maar later op de dag werd het interview van Brutto met Reuters weer ingetrokken. Brutto zou gezegd hebben dat hij geen direct zicht heeft op mogelijke overnames.

In de ochtend steeg het aandeel TNT gisteren nog met vijf procent op de beurs in Amsterdam. De Britse krant Sunday Telegraph had zondag geschreven dat UPS, de grootste post- en pakketbezorger in de Verenigde Staten, een bod van tien miljard euro zou willen uitbrengen op TNT. Dat bericht werd gisteren bevestigd door persbureau Reuters op basis van bronnen dichtbij de gesprekken. TNT wil niet op de speculaties reageren.

Vanochtend was TNT kort na het openen van de Amsterdamse beurs de grootste daler. Het aandeel noteerde een verlies van 2,3 procent. ''Aan de ene kant hoor je dat ze worden overgenomen, aan de andere kant wordt het weer tegengesproken. Beleggers worden daar een beetje onrustig van,'' aldus handelaar Rik Zwaneveld van AFS Brokers.

Veel analisten beschouwen TNT al jaren als een overnamekandidaat. UPS is al lange tijd op zoek naar een grote Europese partner. Maar ook concurrent FedEx wordt vaak genoemd als gegadigde voor TNT. Begin vorige maand nog joegen speculaties hierover de aandelenkoers van TNT met meer dan een kwart omhoog. (HET PAROOL)

undefined

Vanochtend was TNT kort na het openen van de Amsterdamse beurs de grootste daler. Foto ANP Beeld
Vanochtend was TNT kort na het openen van de Amsterdamse beurs de grootste daler. Foto ANP
Meer over