A Beautiful Story winnaar van Damprijs

A Beautiful Story is gisteren tijdens het DAM Prijs Gala verkozen tot meest duurzame ondernemer van Amsterdam. De jury, bestaande uit Kees Verhoeven, Froukje Jansen en Bart van Olphen, was het meest te spreken over het sieradenmerk dat enkel Fair Tradeproducten aanbiedt. Dat meldt Gemeente Amsterdam.

null Beeld Gemeente Amsterdam
Beeld Gemeente Amsterdam

A Beautiful Story uit stadsdeel Oost nam naast een wisselbokaal ook een prijzenpakket ter waarde van 30.000 euro in ontvangst. Eigenaresse van het sieradenmerk Cathelijne Lania is blij met haar overwinning. 'Er hebben zoveel mensen op ons gestemd, dit laat zien dat we echt een goed verhaal vertellen.'

Lania liet met haar winst de zeven finalisten uit andere stadsdelen achter zich. Die wonnen begin juni ieder 5000 euro en een communicatiecampagne op maat voor de strijd om de DAM Prijs 2012. Met de prijs willen de stadsdelen duurzaam ondernemen zichtbaar maken en belonen.

Heel soepeltjes verliep het uitkiezen van de duurzaamste ondernemer van Amsterdam echter niet. Enkele weken geleden wees de gemeente de prijs toe aan een andere organisatie, om deze begin juni weer in te trekken. Het bedrijf van MAS (Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf) staat op een bedrijventerrein in Duivendrecht, wat officieel wordt gerekend tot grondgebied van de gemeente Ouder-Amstel. Meedingen naar een Amsterdamse prijs was daarom niet mogelijk.

Meer over