9 Amsterdamse restaurants in toplijst GaultMillau Gids

Maar liefst 9 restaurants uit Amsterdam staan in de prestigieuze lijst van Bijzondere tot Onbetwistbare restaurants van restaurantgids GaultMillau.

Het Parool
De Kas was een van de grootste stijgers Beeld Mats van Soolingen
De Kas was een van de grootste stijgersBeeld Mats van Soolingen

Maandagavond presenteerde de van origine Franse restaurantgids de nieuwe lijst voor 2018, met daarin 31 Nederlandse restaurants. Van de 9 Amsterdamse restaurants staan Ciel Bleu, Librije's Zusje en Vinkeles met 18 punten het hoogst. Vorige week werd Ciel Bleu, in het Okura-hotel, ook al uitgeroepen tot beste restaurant van Amsterdam door culinair tijdschrift Lekker500.

Ook hoog staan La Rive (in het Amstelhotel), Vermeer en &moshik, die allemaal 17,5 punt kregen. Tenslotte kregen Taiko Asian Cuisine, Bord'Eau en Le Restaurant alledrie 17 punten. Grootste stijgers waren BAK en De Kas, die beiden van 13 naar 15 punten gingen.

Duurzaamheid
Verder vielen ook andere Amsterdamse restaurants goed bij GaultMillau. Klassiek Frans restaurant Le Hollandais aan de Amsteldijk kreeg de Prijs-Plezierprijs, vanwege de 'acceptabele prijzen' en het 'hoge niveau', aldus de jury.

Ook restaurant Vuurtoreneiland, op een forteiland in het IJmeer, viel in de prijzen. GaultMillau riep het restaurant van Brian Boswijk en Sander Overeinder uit tot Duurzaamste Restaurant van 2018. Het restaurant, met apart zomer en winterdeel, werd onder meer geroemd om het feit dat het zelfvoorzienend is.

Meer over