67-jarige vrouw op brute manier beroofd van armband en geld

Een 67-jarige vrouw is op 8 augustus op klaarlichte dag in Amsterdam-Noord beroofd van haar geld en een armband. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Redactie
De Van der Pekstraat met links op de achtergrond het Mosplein. Beeld Streetview
De Van der Pekstraat met links op de achtergrond het Mosplein.Beeld Streetview

Rond het middaguur liep de vrouw vanaf de Van der Pekstraat de steeg in die vlak voor de rotonde bij het Mosplein doorsteekt naar de Hagendoornstraat. In de steeg kwam een man haar tegemoet lopen. Hij eiste geld.

De vrouw probeerde hem af te weren en wilde doorlopen. Daarop werd zij van achteren vastgepakt en geduwd door een tweede man. De mannen bedreigden haar met een mes en beroofden haar van haar armband en geld.

Vervolgens ging het tweetal er vandoor in de richting van de Van der Pekstraat, richting het IJ. De vrouw bleef ontredderd achter. De politie laat weten dat het slachtoffer drie weken later nog altijd zeer aangedaan is door het incident.

De politie geeft de volgende omschrijving van de daders en is op zoek naar mensen die hen herkennen:

De eerste verdachte is een man van rond de 1.85 meter lang, heeft een donkere huidskleur, kort zwart haar, een breed postuur en een rond, breed gezicht. Hij droeg ten tijde van de straatroof een grijs of zwart trainingsjack met capuchon, een grijze broek met twee witte verticale strepen en witte gympen. Hij sprak met een zware stem en een 'straattaal'-accent.

De tweede verdachte is ongeveer 1.65 meter lang, licht getint, heeft een tenger postuur, kort zwart kroeshaar en een lang, smal gezicht. Hij droeg een lichtgrijs trainingsjack, een grijze joggingbroek en witte gympen. Hij sprak duidelijk Nederlands.

Meer over