3 kindertips voor het weekend

Het is bijna weekend! Staan de kinderen ook al in de startblokken? Hier zijn drie leuke activiteiten voor het hele gezin.

Redactie
Het wordt een weekend vol wetenschap én muziek. Beeld anp
Het wordt een weekend vol wetenschap én muziek.Beeld anp

Kids & Kunst Festival
In Schouwburg Amstelveen kunnen de jonge bezoekers vast proeven van het nieuwe culturele seizoen. Zo zijn er workshops, poppenkasten, schminkpartijen, kun je knutselen en wordt er muziek en theater gespeeld. De dag is gratis toegankelijk, voor de theatervoorstellingen Robin Hood en het Verdwenen Goud (5+) en Jazz Babar (2+) en de filmvoorstellingen moet wel betaald worden.
Zondag 2 oktober (11.00-17.00) gratis
Schouwburg Amstelveen


Wat kun je zien als het donker is?

Voor kids die meer willen leren over vormgeving en fotografie organiseert het Stedelijk Museum wekelijks workshops. Deze week vertelt fotografe Awoiska van der Molen over hoe je fotografeert met weinig licht en onderzoekt ze wat je nog kunt zien wanneer het helemaal donker is. Daarna gaan kinderen aan de slag met het maken van een eigen doka.
Aanmelden kan hier.
Zondag 2 oktober (14.00-15.45) gratis
Stedelijk Museum

Fotografe Awoiska van der Molen Beeld Stedelijk Museum
Fotografe Awoiska van der MolenBeeld Stedelijk Museum

Weekend van de Wetenschap
Bedrijven, universiteiten en musea openen dit weekend de deuren voor het gratis Weekend van de Wetenschap. Kinderen én hun ouders kunnen dan een kijkje nemen in de wereld van dokters en uitvinders. In Body Worlds krijgen kinderen een doktersjas aan en gaan ze met stethoscoop op zoek naar een gezond lichaam. In de VU wordt het speciale laboratorium voor één dag geopend mogen kinderen proefjes en experimenten doen. Kijk voor meer info en het hele programma hier.
Zaterdag 1 en zondag 2 oktober
Verschillende locaties

Sommige mensen (zoals in Body Worlds) worden gelukkig van een spelletje. Beeld anp
Sommige mensen (zoals in Body Worlds) worden gelukkig van een spelletje.Beeld anp

Bekijk hier meer Weekendtips. Of het voorlopige overzicht van oktober.

Meer over