25-jarige Amsterdammer vast voor poging tot liquidatie

Een arrestatieteam heeft een 25-jarige Amsterdammer aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een poging een crimineel te liquideren in de nacht van 2 op 3 mei in de Johanna Reynvaanstraat in Amsterdam-Slotervaart.

Paul Vugts
In de Johanna Reynvaanstraat trof de politie een auto aan met kogelgaten. Op straat lagen hulzen. Beeld Google Streetview
In de Johanna Reynvaanstraat trof de politie een auto aan met kogelgaten. Op straat lagen hulzen.Beeld Google Streetview

De verdachte blijkt dinsdagavond rond half twaalf in de Comeniusstraat te zijn aangehouden - verderop in Nieuw-West.

De man die doelwit was van de moordpoging, raakte slechts lichtgewond en heeft zich in een andere stad bij de politie gemeld.

Nadat verschillende getuigen die nacht rond kwart over één harde knallen hadden gemeld, trof de politie in de Johanna Reynvaanstraat een auto aan met kogelgaten. Op straat lagen hulzen. In de buurt werden twee mannen aangehouden, die inmiddels weer zijn vrijgelaten.

De man die dinsdag op grond van rechercheonderzoek is aangehouden, 'zit in beperkingen' en mag met niemand contact hebben behalve met zijn advocaat.

De politie zoekt nog getuigen van het schietincident. Op camerabeelden is te zien dat meerdere personen rond dat moment door de straat lopen of rijden.

Meer over