2007 was topjaar voor Amsterdam

AMSTERDAM - De Amsterdamse economie is in 2007 voor het tweede achtereenvolgende jaar flink gegroeid. De werkgelegenheid nam met ruim negenduizend banen toe tot 432.338 banen.

Dat blijkt uit een onderzoek van creditcardmaatschappij Visa naar de economische ontwikkeling in Nederland. De toename van het aantal banen verschilt sterk per stadsdeel. In Oud-Zuid en Westpoort, waar veel bedrijven zitten, ging werkgelegenheid verloren, terwijl er in Zeeburg en Osdorp opvallend veel banen bijkwamen. Vooral in de dienstverlening en de horeca nam de werkgelegenheid toe.

De creatieve industrie groeide met 6,3 procent het hardst van alle branches. Hier werkten in 2007 bijna 35.000 mensen. Door de komst van MTV en IDTV naar Amsterdam groeide voor het eerst sinds jaren de werkgelegenheid in de sectoren entertainment en media, die de afgelopen jaren juist krompen. In de ict, die 2,2 procent groeide, kwamen er alleen banen bij in kleinere, nieuwe bedrijven. Bij de grote ict-bedrijven en hardwarebedrijven gingen banen verloren.

Foto ANP Beeld
Foto ANP
Meer over