Update

20 arrestaties in weekeinde vol uitgaansgeweld

Zeker 20 mensen zijn dit weekeinde opgepakt wegens gewelddadige incidenten in en rond het uitgaansleven. Door vechtpartijen met onder meer staven en flessen raakten ten minste tien mensen gewond. Bij een ruzie voor de deur van een café in Rotterdam heeft de politie in de afgelopen nacht een waarschuwingsschot gelost. In de kroeg was een conflict ontstaan en buiten is er een paar keer geschoten.

In Tiel werden vier jongemannen na een vechtpartij op de parkeerplaats van een partycentrum gearresteerd. Een 20-jarige man kreeg er klappen, onder meer met een staaf. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en moest worden ontzet door zijn vrienden. De politie zoekt nog uit waarom de man werd aangevallen.

In Eindhoven is zondagochtend een 25-jarige inwoner gewond geraakt bij een schietincident op het Stationsplein. Na een melding vond de politie de gewonde man op straat. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk.

Ziekenhuis
Ook vanochtend kwam in Haarlem een man, die even buiten was gaan roken, het café weer binnen met een snijwond. Hij kon niet vertellen wat er was gebeurd en moest naar het ziekenhuis. In Beverwijk werd een vrouw die net een trouwfeest in een partycentrum verliet, op straat bedreigd met een vuurwapen. Ze wist weg te komen.

Drie jongens uit Apeldoorn zijn opgepakt na een vechtpartij op het Caterplein. De politie kwam tussenbeide en daar waren anderen het weer niet mee eens. Ook is er geslagen tegen een politiebus.

Steekpartij
Na een vechtpartij in een café in Bolsward is een 32-jarige man uit IJlst aangehouden. De uitbater van de kroeg zou met een glas in zijn hand zijn gestoken en met een bierfles in het gezicht geslagen. De man zelf was ook gewond geraakt. Na een matpartij in een kroeg in Coevorden moest de politie pepperspray gebruiken om een 26-jarige man in de boeien te slaan.

Eerder dit weekend zijn zeven mannen in Almere opgepakt na een steekpartij. Een 18-jarige man uit die stad is met enkele steekwonden in het ziekenhuis opgenomen. De politie zoekt getuigen. De verdachten waren in drie auto's weggevlucht. De politie hield later alle inzittenden aan.

Meer over