10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

Racky Westrik
null Beeld Het Nationale Ballet
Beeld Het Nationale Ballet

ETEN EN DRINKEN

1. Foodtrucks in de RAI
Donderdag begint het Foodfestival Amsterdam en wordt de RAI omgetoverd tot één groot culinairparkeerpark met meer dan zeventig foodtrucks. Foodies kunnen er helemaal losgaan, want er liggen gegrilde eenden, vistaco's, donuts, oesters, pannen paella en er is een Amerikaanse barbecue.
Donderdag 24 maart t/m 28 maart (21:00) Gratis (na 18:00 € 5,-)
RAI Amsterdam

null Beeld Squatcilla
Beeld Squatcilla

2. Ambachtelijk eten bij Pure Markt
Pure markt doet dit weekend park Frankendael weer aan. Eet een ambachtelijk hapje aan een van de picknicktafels of sla alvast je boodschappen voor de komende week in op deze reizende zondagsmarkt. En ben je toe aan een shoppingpauze? Luister dan naar een live band of maak een ritje in de zweefmolen.
Zondag 27 maart (11:00-18:00) Gratis

3. Borrelen met Frits bij Atelier
Frits, de reizende VriMiBo, strijkt dit keer neer bij Atelier, een voormalige autogarage op het Schinkelterrein die werd omgetoverd tot een kleurrijk restaurant. Drink samen met Frits, 'The Amsterdam Friday Drink' en doe een dansje op de house- en discodeuntjes.
Vrijdag 25 maart (18:00) Gratis (Na 19:00 uur € 5,-)
Atelier

null Beeld Frits
Beeld Frits

UITGAAN

4. Awakenings Paasspecial
Awakenings organiseert deze week traditiegetrouw een Paasspecial, verspreid over vier dagen in de thuishaven van de geroemde tenchofeesten: de Gashouder op het Westergasterrein. De line-up bestaat o.a. uit Carl Cox, Adam Beyer & Ida Engberg, Joseph Capriati, Ben Klock en Marcel Dettmann.
Donderdag 24 t/m zondag 27 maart (22:00 tot 08:00) vanaf €34,50
De Gashouder

5. Rolschaatsdisco bij Roest
Zin in een retro-paasfeestje? Snoer dit weekend je rolschaatsen aan en rol richting Roest. De loods van 800 vierkante meter wordt voor twee dagen omgetoverd tot een groovy discoparadijs.
Vrijdag 25 en zaterdag 26 maart (20:00-01:00) €7,50 (exclusief huur rolschaatsen)
Roest

PASEN

6. Kuikentjes knuffelen
Stap na het paasontbijt op de fiets richting Artis en doe mee aan de jaarlijkse paasspeurtocht. Leer welke dieren eieren leggen, voel hoe zacht een pasgeboren kuikentje is en ga langs het broedmachinehuis (13.30 -15.30 uur) om eieren in verschillende broedstadia te bekijken en met een beetje geluk zie je een kuikentje uit z'n ei kruipen.
Zondag 27 en maandag 28 maart (09:00-18:00) € 20,50 (10+) en € 17 (3-9 jaar) kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen
Artis

null Beeld Artis
Beeld Artis

7. Pasen op Pampus
Pampus gaat, na een lange verbouwing, officieel weer open op 1 april. Wie niet kan wachten kan dit paasweekend al terecht op het forteiland. Ga paasbrunchen in het opgeknapte paviljoen, doe mee aan de eierenrace, zoek naar paaseieren en wandel mee met een rondleiding. Alle activiteiten en de brunch zijn bij de tickets inbegrepen.
Zaterdag 26 t/m maandag 28 maart (10:00-17:00) € 19,50
Let op! Vanwege de storm is Pampus op Paasmaandag gesloten.

8. De Mattheüs volgens Henk
In elke kerk en concertzaal in de stad zijn dit weekend uitvoeringen van de Mattheüs Passion van J.S. Bach. Maar waarom eigenlijk? Henk Zwart neemt je mee op een theatrale, muzikale reis en probeert op een humoristische manier een antwoord op die vraag te vinden. Hij zoomt in op de altviool en de contrabas en laat je de Passion zo op een hele nieuwe manier horen.
Zaterdag 26 maart (16:00) €16,50 (20:15) € 19,-
Het Concertgemaal

null Beeld Het Concertgemaal
Beeld Het Concertgemaal

THEATER

9. Upcoming cabaretiers in het Bellevue
De nieuwe Najib Amhali of Wim Helsen in actie zien? De drie finalisten van de Leidse Cabarettour (Martijn Kardol, Marco Lopes en Joosen en De Jager) tonen dit weekend hun komische kunsten.
T/m zaterdag 26 maart, (20:30) € 16.
Theater Bellevue.

10. Het beste ballet van Balanchine
Het Nationale Ballet eert George Balanchine, de grootse dansvernieuwer van de 20ste eeuw, in een nieuwe voorstelling. Balanchine was de maestro van het verhaalloze ballet en wordt gezien als de grootse choreograaf van de vorige eeuw. In deze voorstelling worden vier van zijn meest geroemde stukken gedanst: Apollon Musagète, Tarantella Pas de Deux, Violin Concerto en Theme and Variations.
Vanaf vrijdag 25 maart (20:15) vanaf €16
Nationale Opera & Ballet

Meer over