Weekendtips

10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

Willeke Keulen
Groot verkleedfestijn in Chicago Social Club Beeld Facebook Klerenbende
Groot verkleedfestijn in Chicago Social ClubBeeld Facebook Klerenbende

ETEN&DRINKEN
1. Pop-up restaurant Citroën met dakterras in Zuid
Na Baut Zuid is er nog een pop-up restaurant geopend in de voormalige Citroëngarage op het Stadionplein. Het interieur is fris door de pasteltinten, er is een kas waarin eigen groente wordt verbouwd en groot dakterras.

FESTIVAL
2. Dertig uur muziek van online radiostations
Het Online Radio Festival in Muziekgebouw aan het IJ viert dit weekend de opkomst en muzikale diversiteit van internet radio. Zes toonaangevende online radiostations uit o.a. Berlijn, Londen en Los Angeles komen samen voor een marathonuitzending van 30 uur, een conferentie én een muziekfestival.

OPEN
3. De Tolhuistuin opent haar deuren voor de zomer
Op zaterdag 2 mei gaan de hekken van de Tuin weer open en dat wordt gevierd met een BBQ, live-muziek en dj's. Een voorproefje van wat er komende zomer staat te gebeuren in de Tolhuistuin.

DOEN
4. Culinaire wandeling door De Pijp
Doe zondag mee aan een smakelijke wandeling langs de uiteenlopende keukens van De Pijp. Tussen twaalf en vijf bezoek je zeven restaurants, waaronder Simpel (Ferdinand Bolstraat 11), Par Hasard (Ceintuurbaan 113) en Americano (Amsteldijk 25).

ETEN&DRINKEN
5. Een stukje Mexico op De Wallen
De pop-up taco shop Best Coast Taqueria strijkt dit weekend neer in koffiesalon Quartier Putain op de Wallen en serveert zondag de hele middag burritos, nachos en taco's. Muy bien!

TONEEL
6. Toneelgroep Amsterdam speelt klassieker Nora
Toneelgroep Amsterdam brengt opnieuw de klassieker van Henrik Ibsen. Nora (Halina Reijn, die hier in 2013 de Theo d'Or voor kreeg) en haar man lijken een gelukkig getrouwd stel. Totdat een schaduw uit het verleden opduikt. Verder met o.a. Janni Goslinga, Eelco Smits en Bart Slegers, regie Thibaud Delpeut. De voorstelling is vrijdag en zaterdag te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam.

GAY
7. Tropisch dansfeest in het Vondelpark
Vrijdagavond is de vijfde editie van Rosario, een dansfeest voor openminded people in Het Blauwe Theehuis, geheel in tropische sferen. Met dj's Durutti, Yuki, Big Surprise & Jerry Frisky.

FILM
8. Droogkomische jongerenfilm De Boskampi's
Geschikt voor jong en oud: de nieuwe film De Boskampi's van Arne Toonen gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Marjon Hoffman, waarin een jongen op school verzint dat zijn vader een grote maffiabaas is.

UITGAAN
9. Verkleedfestijn in de Chicago Social Club
Het is de laatste editie voor de zomer en dus belooft de organisatie van het terugkerende verkleedsfeest Klerenbende vrijdag in de Chicago Social Club extra veel verkleedskleren. De kleding op het feest mag gratis gebruikt worden maar wees op tijd, want rond 01:30 wordt de kleding opgeruimd zodat er volop gedanst kan worden.

WINKELEN
10. Koopjes jagen aan het Rokin
Het team van lifestyleblog NSMBL organiseert zaterdag weer een Super Sale in Bar Italia, waarbij de redactieleden van NSMBL een combinatie van nieuwe en oude kledingstukken, samples en vintage verkopen. Kleding van onder andere Monki, Forever21, Urban Outfitters, Asos, Topshop en H&M. Alleen betalen met cash.

Heeft u een goede weekendtip? Mail hem naar ps@parool.nl

Pop-up restaurant Citroën huist net als Baut Zuid in een oude garage Beeld Twitter: eigenaar Niels Wouters
Pop-up restaurant Citroën huist net als Baut Zuid in een oude garageBeeld Twitter: eigenaar Niels Wouters
Halina Reijn speelt de hoofdrol in toneelklassieker Nora Beeld Jan Versweyveld
Halina Reijn speelt de hoofdrol in toneelklassieker NoraBeeld Jan Versweyveld
Proef de verse burritos, nachos en tacos van Best Coast Taqueria Beeld Facebook Quartier Putain
Proef de verse burritos, nachos en tacos van Best Coast TaqueriaBeeld Facebook Quartier Putain
Meer over