Weekendtips

10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

Puck van den Hoogen
Vorige editie SoSo Silent Disco de Waterkant Beeld Waterkant
Vorige editie SoSo Silent Disco de WaterkantBeeld Waterkant

ETEN
1. Het Hoofdgerecht
Op dit vier dagen durend foodfestival op de Westerdoksdijk draait het niet alleen maar om eten. Je kan je ook vermaken met spellen, poëzie en er zijn afwisselende optredens van onder andere Kriss Kross en Trafassi. Ook aan de kleintjes is gedacht met een speciaal kindertheater.

WINKELEN
2. Amsterdam Yard Sale
Aanstaande zaterdag op 13 juni kan je rondstruinen en snuffelen tussen andermans spullen op de Amsterdam Yard Sale. Ditmaal wordt deze gehouden op de Jan Evertsenstraat. Vind de parel tussen al het zeewier en tik het beste koopje op de kop. Voor vijftien luttele euro's kan je je huisdier laten chippen en registreren, de opbrengst hiervan gaat naar de Amsterdamse dierenambulance.

KUNST
3. Martin La Roche
In kunstcentrum De Appel is tot en met 28 juni de tentoonstelling Spell to Spelling**Spelling to Spell te zien. Ter ere van deze tentoonstelling komt Martin La Roche aanstaande zondag met de uitvoering van zijn nieuwe werk String Too Short To Be Saved. La Roche vraagt zich hardop af of de vorm van verzamelen, die tentoongesteld wordt, nog steeds relevant is. Wel even reserveren via reservation@deappel.nl

DRINKEN
4. Amsterdam Craft Beer Fest
Dit weekend kan je elk soort Amsterdams biertje proeven bij het pas geopende Bret naast station Sloterdijk. Het is Amsterdams eerste Craft Beer festival, wat in normaal Nederlands betekent: ambachtelijk gebrouwen bier.

UITGAAN
5. Haus Am See
Run for Human Rights Watch organiseert aanstaande zaterdag een nieuwe editie van Haus Am See. In de namiddag kan je eerst nog genieten van de zon en live muziek. Als het zonnetje langzaam ondergaat kan je de Westerunie binnenstappen en je laten verrassen door het nachtprogramma. Je danst ook nog eens voor het goede doel, want met de opbrengst wordt het onderzoek naar de gang van zaken in conflictgebieden gefinancierd.

OPEN
6. Instock
Goed nieuws, Instock krijgt een permanente locatie op de Czaar Peterstraat en dit weekend is het openingsfeest. In dit restaurant worden driegangendiners en brunches gemaakt van producten die anders waren verspild. Zondag kan je aanschuiven voor een champagneontbijt en om 16:00 opent de expositie The True Size of Food van Marijke Timmerman.

DANSEN
7. Silent Disco
Zonder dat je het door hebt zing je heel hard mee met de muziek die je door jouw koptelefoon hoort. Geen probleem, want de rest hoort het ook niet! Bij de silent disco bij de Waterkant aanstaande zaterdag kan je vanaf 15 uur een koptelefoon bemachtigen, wees op tijd, want op is op!

DOEN
8. Stratego-weekend
In de Hermitage is de Slag van Waterloo als maquette nagemaakt. Omdat 18 juni de slag wordt herdacht, is de maquette van 33 m² (schaal 1:72) de hele maand juni te bewonderen. Dit weekend kan daarbij ook nog eens een potje Stratego gespeeld worden tijdens het Stratego-weekend in de Hermitage. Als je de uitdaging aandurft, kan je het opnemen tegen de Nederlands- en wereldkampioen.

FESTIVAL
9. 360 graden D.E.R.M.
De studentensurfvereniging D.E.R.M. organiseert zaterdag een gratis festival op het terrein van Roest. Deze dag is voor alle leeftijden geschikt en je kan activiteiten doen waarvan je adrenalinegehalte een enorme boost krijgt, zoals een 360 graden schommel en bubble soccer.

MUZIEK
10. Mor ve Ötesi & Sebnem Ferah
Twee grote namen uit de Turkse rockscene samen op het podium van Paradiso. Mor ve Ötesi is een populaire band in Turkije en Sebnem Ferah een bekende rockzangeres. Deze combinatie zal zaterdagavond het dak van Paradiso eraf blazen.

Een tip voor volgend weekend? Stuur een e-mail.

Festival Het Hoofgerecht Beeld Het Hoofdgerecht
Festival Het HoofgerechtBeeld Het Hoofdgerecht
Vorige editie Amsterdam Yard Sale Beeld AYS
Vorige editie Amsterdam Yard SaleBeeld AYS
Martin La Roche, Unfolding a string, 2015 - De Appel Beeld Cassander Eeftinck Schattenkerk
Martin La Roche, Unfolding a string, 2015 - De AppelBeeld Cassander Eeftinck Schattenkerk
Meer over