Winterse weer zet door, natte sneeuw op de straten

Dinsdag trekken winterse buien met hagel en natte sneeuw over Nederland. Ook in Amsterdam is dat het geval, er blijft op sommige plekken zelfs een dun laagje sneeuw liggen.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte / Evert Elzinga
Beeld Hollandse Hoogte / Evert Elzinga

Maandag hagelde en sneeuwde het ook. Het was daarmee de eerste witte Pasen sinds 2013. En ook dinsdag is het raak. Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) is het overdag wisselend bewolkt met talrijke (winterse) buien. De temperatuur tijdens de buien daalt tot tegen het vriespunt. Tussen deze buien door zal de temperatuur oplopen tot maximaal 6 graden, maar vanwege de gure wind voelt het veel kouder. Het KNMI waarschuwt voor plaatselijke gladheid in de vroege ochtend.

Volgens Weeronline blijven de temperaturen in Amsterdam in elk geval tot donderdag rond enkele graden boven het vriespunt schommelen. Vanaf donderdagmiddag wordt het iets warmer: tussen de 8 en 10 graden. ‘Dit is nog steeds aan de koude kant voor begin april, maar het is wel een paar graden warmer dan tijdens het begin van de week. Het klimaatgemiddelde voor begin april is namelijk 11-14 graden,’ schrijft de weersite.

Meer over