Plus

‘Wilders ziet er heel netjes uit, eigenlijk als een minister’

“Geloof het of niet, maar dat vind ik nu echt een interessante poster. Een presidentiële Geert Wilders. En heel duidelijk Stem PVV, Lijst 2. Wat moet je er nog meer opzetten?

Hans van der Beek

Alex Klusman, campagnestrateeg BKB

null Beeld -
Beeld -

Je ziet op deze poster dat Wilders een andere weg kiest. Je ziet diezelfde weg ook in zijn campagne. Hij doet mee aan debatten, hij stelt zich eigenlijk op van: ik wil wel meeregeren. Dat straalt die foto uit. Hij ziet er heel netjes uit, eigenlijk als een minister. Donker pak, donkere stropdas, lichtblauw overhemd, donkere achtergrond. Dit is niet de Geert Wilders die per tweet oppositie voert. Dit straalt een heel ander beeld uit.

Zelfs als je het afzet tegen de VVD-poster. Door die donkere achtergrond heeft Wilders iets van een staatsman. De VVD-poster met Rutte heeft een heel lichte achtergrond, en dan ook nog dat logo VVD er heel lelijk ingeshopt op zijn linkerschouder. Als je alle verkiezingsposters naast elkaar ziet op een bord op straat, en je komt uit Noord-Korea of Tanzania, en iemand vraagt: wie op deze posters is nu de premier? Dan denk ik dat ze zeggen: of die man waar PVV staat of die man waar SGP staat. Die Wopke Hoekstra is een soort Rico Verhoeven die in pak aankondigt dat hij nog één keer Badr Hari gaat uitdagen: en nu pakken we echt door! Terwijl bij de PVV-poster, daar zit echt bijna iets stijlvols overheen.”

Meer over