Weer meer dan 600 nieuwe coronagevallen, 111 in Amsterdam

Het aantal bevestigde coronagevallen is met 654 gestegen. Sinds eind april is het aantal nieuwe gevallen maar één keer hoger geweest. Dat was dinsdag toen 779 besmettingen werden gemeld. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 4200 gevallen aan het licht gekomen.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

De 654 positieve tests zijn tussen dinsdagochtend en woensdagochtend doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en verwerkt op het coronadashboard van de overheid. Ongeveer de helft van de positief geteste mensen is 20 tot 40 jaar oud.

De regio Rotterdam-Rijnmond, de grootste brandhaard van het land, registreerde 183 nieuwe gevallen. Dat is de op een na grootste stijging in een dag sinds het begin van de uitbraak. In Rotterdam zelf kwamen er 127 gevallen bij, in Vlaardingen 11 en in Schiedam 10.

Amsterdam-Amstelland kreeg er 111 nieuwe gevallen bij, waarvan 100 in Amsterdam zelf. In Haaglanden kregen 60 mensen te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen, in de provincie Utrecht is de ziekte 44 keer vastgesteld.

In Midden- en West-Brabant zijn 36 nieuwe gevallen gemeld, waaronder 12 in Bergen op Zoom. Dat is naar verhouding een van de grootste brandhaarden van het land. Precies twee weken geleden stond de teller sinds het begin van de uitbraak daar op 190 besmettingen, inmiddels zijn dat er 365.

In Friesland zijn 11 nieuwe gevallen ontdekt, waaronder 8 in de gemeente Noardeast-Fryslân, waar Dokkum onder valt. Daar is een groep jongeren ziek geworden na een feest. In de afgelopen week zijn in Noardeast-Fryslân 28 mensen positief getest, en in de afgelopen drie dagen heeft de GGD in heel Friesland ongeveer evenveel coronagevallen vastgesteld als in de hele maand ervoor.

Meer over