Nieuws

Uitzending Jinek zondag in teken van Peter R. de Vries

De uitzending van Jinek staat zondag in het teken van Peter R. de Vries. Presentatrice Eva Jinek blikt in de aflevering terug op de dood van de misdaadverslaggever en praat met haar gasten over de nasleep van zijn overlijden.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

De Vries werd op 6 juli in het centrum van Amsterdam neergeschoten en overleed negen dagen later. De misdaadverslaggever was vertrouwenspersoon van Nabil B., de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo. Eerder werden ook al B.’s toenmalige advocaat en zijn broer doodgeschoten. Hoewel er officieel nog niets over vaststaat, wordt breed aangenomen dat de drie moorden rechtstreeks verband houden met de banden die de slachtoffers met de kroongetuige hadden.

In Jinek zullen B.’s advocaten Peter Schouten en Onno de Jong aanschuiven. Misdaadverslaggever John van den Heuvel, die al langer extra beveiligd wordt vanwege ernstige bedreigingen, schuift voor het eerst sinds lange tijd weer aan in een talkshow.

Ook Parool-misdaadverslaggever Paul Vugts, PvdA-Kamerlid Attje Kuiken en rechtbankverslaggever van de Telegraaf Saskia Belleman praten over onder meer de vraag of rechters, advocaten en journalisten hun werk nog wel veilig kunnen uitvoeren. Vanwege de veiligheid is de talkshow eerder opgenomen en is de uitzending niet live zoals gebruikelijk.

Jinek is eenmalig op zondag te zien bij RTL 4. Humberto Tan neemt vanaf volgende week de zondagen weer voor zijn rekening.

Luister naar de Taghi Podcast

In de Taghi Podcast van Het Parool vertellen misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts over alle ontwikkelingen in Marengo, het liquidatieproces waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is. Ook praten ze na over de dood van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Beluister de afleveringen hier.

Meer over