Transavia brengt vluchten naar Italiaanse bestemmingen terug

Transavia brengt vanwege de coronacrisis het aantal vluchten naar Italiaanse bestemmingen flink terug. De maatschappij ziet het aantal boekingen naar het land sterk achteruit lopen.

Herman Stil
null Beeld ANP
Beeld ANP

Transavia schrapt zo’n 10 procent van het aantal vluchten naar Bari, Bologna, Pisa en Napels. “Dat zijn de bestemmingen waar we nu de grootste impact zien,” zegt een woordvoerder van de maatschappij. De maatschappij vliegt vooralsnog wel nog onverkort naar andere Italiaanse steden, waaronder Brindisi, Palermo, Perugia, Rome en Verona.

Ingrepen

“Het welzijn van onze bemanning en passagiers is voor ons zeer belangrijk. Hoewel er alleen een negatief reisadvies geldt voor specifieke gebieden in Noord-Italië, merken wij dat passagiers het boeken van hun tickets naar een aantal bestemmingen op dit moment uitstellen.”

De maatschappij kan niet uitsluiten dat meer ingrepen volgen. “We houden de situatie en de boekingen nauwlettend in de gaten en waar nodig kijken we of andere aanpassingen in het netwerk nodig zijn.” Passagiers die door de ingreep worden getroffen, kunnen kosteloos omboeken of annuleren.

Transavia is lang niet de enige maatschappij die vluchten naar Italië schrapt. Ook Easyjet, Ryanair en British Airways hebben hun dienstregeling naar het land al teruggeschroefd.

Onder meer Lufthansa, Air France en KLM hebben hun vluchten naar China geschrapt. KLM maakte maandag bekend langer te wachten met het herstarten van vluchten naar drie Chinese bestemmingen. De maatschappij gaat pas begin mei weer naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen vliegen. Vluchten naar Peking en Sjanghai staan nog wel voor eind maart weer op het programma.

Meer over