Nieuws

Topambtenaar weg bij ministerie Justitie en Veiligheid

Secretaris-generaal Siebe Riedstra (64), de hoogste ambtenaar op het ministerie van Justitie en Veiligheid, stopt met zijn functie. Riedstra zou uit eigen beweging weggaan om ruimte te maken voor ‘ambtelijke vernieuwing’.

Het Parool
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Beeld ANP XTRA
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.Beeld ANP XTRA

Het departement heeft zijn naderende vertrek bevestigd, zo meldt de Telegraaf.

Zijn besluit zou hij al deze zomer genomen hebben. Reden daarvoor zou ook zijn dat hij waarschijnlijk met pensioen zou moeten tijdens de volgende kabinetsformatie. Riedstra begon vier jaar geleden als secretaris-generaal.

Hij meldde recent in een intern interview dat op zijn departement nog steeds een ‘probleem’ met het lekken van informatie bestaat. Toen hij aantrad was het een van zijn taken om schoon schip te maken op het door schandalen geplaagde ministerie.

Riedstra kreeg de laatste tijd kritiek dat hij op cruciale momenten afwezig was. Zo was hij op safari in Botswana toen staatssecretaris Mark Harbers opstapte na ophef over het zogenoemde asieldossier.

Meer over