Nieuws

Sneeuw in hele land, KNMI waarschuwt voor gladheid

Zaterdagmiddag en -avond is in het hele land sneeuw gevallen, meldt Weeronline. De sneeuwval begon in Zeeland. Drenthe en Groningen waren als laatste aan de beurt. Later op zaterdagavond en in de nacht kan het plaatselijk verraderlijk glad zijn door de eerdere sneeuwval en ijzel.

Sami Kappé
null Beeld Hollandse Hoogte / Amber Beckers
Beeld Hollandse Hoogte / Amber Beckers

Op de meeste plaatsen is 2 à 3 centimeter sneeuw gevallen, vrijwel overal bleef het liggen.

Rijkswaterstaat werkt ‘met man en macht’ om de snelwegen goed berijdbaar te houden. Al het beschikbare materieel wordt ingezet. Tot het einde van zaterdagmiddag was al ruim 4,5 miljoen kilo zout gestrooid.

Het was voor het eerst sinds januari 2019 dat heel het land met sneeuw te maken kreeg. In Amsterdam gingen inwoners de straat op voor een paar uurtjes winterpret.

Vanuit het westen zet geleidelijk de dooi in, maar in het oosten en vooral het noordoosten kan het zondag tot ver in de ochtend nog glad zijn. Zeker op wegen waar niet is gestrooid.

Bij het KNMI geldt sinds 18.00 uur code geel in heel het land wegens de gladheid als gevolg van de sneeuwval. Voorzien wordt dat code geel van kracht blijft tot zondagochtend 07.00 uur.

Sneeuw in Amsterdam. Beeld Tahrim Ramdjan
Sneeuw in Amsterdam.Beeld Tahrim Ramdjan
Meer over