Nieuws

S10 gaat zelfverzekerd voor plek in top 5

Zangeres S10 is vol vertrouwen richting PalaOlimpico in Turijn vertrokken. Daar vindt zaterdagavond de finale van het Eurovisie Songfestival plaats. Ze hoopt op een plekje in de top 5.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

“Ik heb er heel veel zin in,” zo sprak S10 bij het verlaten van haar hotel tegen de verzamelde Nederlandse pers. “Ik voel me goed, ik heb lekker geslapen en ben goed wakker geworden. Ik voel me nu nog niet zenuwachtig, dat zal straks pas komen. We gaan het meemaken.”

De 21-jarige zangeres hoopt dat ze niet meer bevangen wordt door angst zoals dinsdag kort voor de halve finale. “Ik moet gewoon even loslaten wat er dinsdag is gebeurd en nu weer even helemaal op in die emotie gaan. Ik moet mezelf niet laten afleiden, gewoon gaan, gewoon vertellen wat ik wil vertellen en gewoon laten gebeuren wat er gebeurt.”

S10 kan naar eigen zeggen tevreden zijn als ze de top 5 haalt. “Liefst top 3 of nummer 1 natuurlijk, maar top 5 zou ik ook al heel sick vinden,” stelde ze. Als dat niet lukt, kan ze evengoed met ‘heel veel trots’ terugkijken.

Dat ze tussen toplanden als Spanje en Oekraïne is gepositioneerd doet S10 niet zoveel. “Ik vind dat juist heel erg vet. Het is een heel mooi rijtje artiesten.” Tussen het ‘geweld’ van de Spaanse zangeres Chanel en de gedoodverfde winnaar Kalush Orchestra kan ze helemaal zichzelf zijn. “Ik kan dan de rust pakken, mezelf laten zien in mijn kleine koepel vol emotionaliteit. Dus ik denk dat het wel goed is.”

S10 is zaterdag als elfde aan de beurt in de finale.

‘Stien rijt de wond van het verdriet steeds een beetje open’

Met De Diepte schreef Stien een liefdesbrief aan haar eigen verdriet. “Ze kijkt met compassie terug op die moeilijke periode,” zegt haar manager en goede vriendin Froukje Bouma. “Het verdriet van toen is er nog. Met dit nummer rijt ze de wond steeds een beetje open, maar ze heeft nu de controle om dat te doen zonder dat het haar pijn doet. Dat maakt dat ze het nummer transparant en eerlijk kan zingen zonder in de emoties van toen terecht te komen.”

Lees hier verder.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over