RIVM meldt 5380 nieuwe besmettingen, opnieuw boven gemiddelde

Het afgelopen etmaal zijn bij het RIVM 5380 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er aanzienlijk meer dan een week geleden, toen 4109 besmettingen werden geturfd. Woensdag waren het 5330.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In Amsterdam werden 259 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er woensdag 230.

Het aantal nieuwe besmettingen ligt ook boven het weekgemiddelde van 4775 positieve tests per dag. Dat gemiddelde stijgt nu voor de vierde dag op rij.

Het sterftecijfer is afgelopen etmaal gestegen met 50. Woensdag werden 31 sterfgevallen gemeld, dinsdag 56. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen daadwerkelijk op die dag zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal iets gestegen. Het totale aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1925, dat zijn er 12 meer dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive care liggen 572 coronapatiënten, 12 meer dan een dag eerder. Opvallend is dat het aantal mensen op ic’s al meer dan een week gestaag toeneemt. Een week geleden lagen er 33 patiënten minder.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1353 coronapatiënten, dat zijn er evenveel als woensdag.

Woensdag daalde het totaal aantal opgenomen coronapatiënten, na een toename de twee voorgaande dagen. Het LCPS houdt al een aantal weken rekening met een toename.

Meer over