Nieuws

RIVM: 4618 nieuwe positieve tests, boven weekgemiddelde

In het afgelopen etmaal heeft het RIVM 4618 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd. Dat aantal ligt boven het weekgemiddelde van 3606. Woensdag werden 3416 nieuwe positieve uitslagen gemeld.

Het Parool
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De cijfers van de afgelopen dagen en het weekgemiddelde zijn mogelijk vertekend doordat een deel van de testafspraken afgelopen week moest worden verzet vanwege de weersomstandigheden. Zo waren maandagochtend alle GGD-testlocaties gesloten in verband met de ijzel.

De meeste nieuwe gevallen kwamen uit de gemeente Amsterdam; daar kregen 228 mensen een positieve uitslag. In Rotterdam waren dat er 133, uit Den Haag kwamen 122 positieve tests.

In Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 1931 coronapatiënten, meldt het Landelijke Centrum Patiëntenspreiding (LCPS). Dat zijn er iets meer dan een dag eerder (1919). 523 van de patiënten liggen op de intensive care met het virus, woensdag waren dat er 520.

Verder meldde het RIVM 74 nieuwe sterfgevallen als gevolg van het virus. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden; deze informatie wordt soms met vertraging doorgegeven. Woensdag registreerde het RIVM 80 nieuwe sterfgevallen.

Meer over