Pricewise: zorgpakketten volgend jaar tot 118 euro duurder

Nederlanders moeten volgend jaar meer geld neertellen voor hun zorgpolissen. Vooral mensen met aanvullende verzekeringen gaan er volgend jaar op achteruit. Zo betalen sommigen 118 euro meer aan zorgpremie in 2021.

ANP
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Dat meldt online consumentenadviseur Pricewise op basis van een analyse van de meest voorkomende zorgprofielen in Nederland.

Die 118 euro extra komt volgens het onderzoek op de rekening van een veelvoorkomend zorgprofiel: een stel van twee 60-plussers dat aanvullend verzekerd is voor fysiotherapie en tandartskosten. Kleine gezinnen verzekerd voor tandarts en orthodontie tot achttien jaar, voelen juist het minst van de verandering van de zorgpremies. Zo betalen zij volgens Pricewise maar 27,60 euro meer volgend jaar.

Verschillen

Pricewise maakt al jaren een vergelijking voor vier veelvoorkomende zorgprofielen, op basis van de goedkoopste premies van het aankomende zorgseizoen en die van het voorgaande jaar. In 2021 is het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering 504 euro per jaar.

Ondanks de stijgende prijzen, valt de invloed van het coronavirus mee, zo zeggen de verzekeraars zelf. Door het coronavirus zijn weliswaar veel extra zorgkosten gemaakt, maar daar staat tegenover dat reguliere zorg tijdelijk stil heeft gelegen, luidt de boodschap van VGZ en CZ.

Meer over