Update

Politie neemt nog drie auto’s in beslag na dood vermist meisje (14) Marken

De politie heeft zaterdagavond nog eens drie auto’s in beslag genomen in het onderzoek rondom het 14-jarige meisje dat vermoedelijk door een verkeersongeval om het leven is gekomen.

Chris Klomp en Sander van Mersbergen
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

De auto’s zijn aangetroffen in Marken. Zaterdag werd er al een auto in beslag genomen in Uitdam. In het onderzoek is gekeken naar voertuigen met ‘verse schade’ in de omgeving. Ze zijn afgevoerd naar het politiebureau. Ook is er gesproken met de eigenaren van de auto’s, maar zij zijn nog geen verdachte.

De eerste auto werd in het plaatsje Uitdam (Noord-Holland) gevonden, niet ver van de Zeedijk in Zuiderwoude en heeft lichte schade. De andere drie voertuigen zijn gevonden in het plaatsje Marken. De eigenaren van de voertuigen worden niet gezien als verdachten. De politie houdt er sterk rekening mee dat het meisje op de smalle zeedijk werd aangereden en dat de bestuurder na het ongeval is doorgereden. Vermoedelijk liep het slachtoffer op of langs de smalle weg.

De tiener werd rond 04.00 uur aangetroffen in hoog gras langs de dijk richting Marken. Reanimatie mocht niet meer baten. De politie was rond 3.30 uur gebeld over de vermissing van het meisje, en was onderweg naar Marken om over die melding te praten toen ze werd aangetroffen langs de weg.

Remsporen

Het vermoeden dat het meisje werd aangereden is in elk geval deels gebaseerd op remsporen die op de weg zijn aangetroffen. “De remsporen op het wegdek duiden erop dat de auto mogelijk in de richting van Marken reed,” stelt een woordvoerder van de politie. “Daarom hebben we daar gezocht naar mogelijk beschadigde auto’s. Maar we weten niet zeker of de remsporen verband houden met dit incident. We houden daarom nog alle scenario’s open.”

Een andere optie is dat de auto in de richting van vakantieterrein Europarcs reed, dat ten zuiden van Marken aan het Markermeer ligt. Ook daar heeft de politie rondgekeken. De zoektocht heeft nog geen doorbraak opgeleverd. Volgens NH Nieuws was het vanaf de plek waar het meisje gevonden werd ongeveer een uur lopen naar de bebouwde kom van Marken. De politie zegt te weten waarom het meisje daar liep, maar geeft daar verder geen informatie over.

Meer over