Nieuws

Oud-vakkenvuller en -caissière Hajir Hajji gaat Action leiden

De 41-jarige Hajir Hajji gaat leiding geven aan discountwinkelketen Action. Ze volgt Sander van der Laan op. Hajji begon 24 jaar geleden bij het bedrijf als vakkenvuller en caissière.

Het Parool
Hajir Hajji wordt op 1 januari formeel topvrouw van winkelketen Action. Beeld Ivo van der Bent
Hajir Hajji wordt op 1 januari formeel topvrouw van winkelketen Action.Beeld Ivo van der Bent

Hajji is sinds 2011 lid van de directie. De afgelopen drie jaar werkte ze als commercieel directeur en was ze verantwoordelijk voor de inkoop, marketing, e-commerce en duurzaamheidsstrategie. Op 1 januari wordt Hajji formeel topvrouw van Action. Ze moet de plannen van Action om te verduurzamen en meer via internet te verkopen vorm gaan geven.

Hajji begon haar loopbaan bij de koopjesketen als weekendkracht, bij het filiaal op het Waterlandplein in Noord. Ze draaide kassadiensten en was geregeld vakkenvuller.

“Vanaf dag 1 had ik er een goed gevoel bij, en dat kwam vooral door hoe de mensen met elkaar omgingen,” zei Hajji in een interview met Het Parool in 2017, toen ze vanuit de directie verantwoordelijk werd voor alle duizend vestigingen. “Het was voornamelijk gewóón: iedereen was bereid je te helpen, het was heel toegankelijk, we hadden het heel leuk met elkaar.”

Groei

In reactie op de vraag hoe de perfecte Action eruitziet, antwoordde Hajji destijds: “Een schone, volle winkel. Met vriendelijk personeel, dat is voor ons het belangrijkste. Dat gevoel dat ik beschreef, dat is er nog steeds. Dat zie je bij werknemers in alle landen.”

De afzwaaiende Van der Laan – die tot eind maart aanblijft om te zorgen voor een soepele overdracht – was sinds 2015 topman van Action. Onder zijn leiding is het bedrijf gegroeid van 655 winkels in zes landen naar bijna 1900 winkels in negen landen. Action heeft meer dan 65.000 mensen in dienst en boekte vorig jaar een omzet van bijna 5,6 miljard euro.

Meer over