Online bestellen bij AH niet mogelijk door extreme drukte

Online bestellen van boodschappen bij Albert Heijn is vrijdag door grote drukte niet mogelijk. Ondanks de recente verruiming van de capaciteit voor bezorgboodschappen kan AH de vraag niet aan.

Sanne Schelfaut
Een distributiecentrum van Albert Heijn draait op volle toeren. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Een distributiecentrum van Albert Heijn draait op volle toeren.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Bij de webwinkel is het sinds de persconferentie van premier Mark Rutte eerder deze week extreem druk. Omdat de bezorgblokken vol beginnen te raken, meldt de site dat online bestellen tijdelijk niet mogelijk is. Dat gaat ook niet via de klantenservice, wel kan een bestaande bestelling worden gewijzigd.

Volgens een woordvoerster werkt de supermarkt aan een oplossing. Ze adviseert klanten de site in de gaten te houden. De huidige piek is duidelijk het gevolg van de persconferentie, aldus de zegsvrouw. “Het advies is om zo min mogelijk reisbewegingen te maken, dus het gevolg is dat meer mensen hun boodschappen willen laten bezorgen. In het voorjaar was er ook een piek. Sindsdien hebben we de mogelijkheden voor online bestellen enorm uitgebreid.”

Capaciteit verdubbeld

De vraag naar thuisbezorgde boodschappen stijgt zo hard, dat marktleider Albert Heijn in nog geen jaar tijd de capaciteit heeft verdubbeld. Afgelopen maand werd nog een nagelnieuw distributiecentrum voor online boodschappen geopend in Bleiswijk. Topvrouw Marit van Egmond liet toen weten te willen voorkomen dat mensen opnieuw in een online wachtrij komen te staan.

Ook bij andere websupers is het drukker dan normaal, maar daar kan nog steeds worden besteld. Onder meer Jumbo meldt dat de kans aanwezig is dat de bezorgmomenten voor de volgende dag al vol zitten.

Meer over