NOS-verslaggever weg na beschuldigingen seksueel overschrijdend gedrag

De hoofdredactie van de NOS heeft de samenwerking met een verslaggever beëindigd, die in april werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Dat brengt de nieuwsorganisatie maandag naar buiten via een verklaring. Volgens de hoofdredactie was er een ‘onwerkbare situatie’ ontstaan.

Het Parool
NOS gebouw in Hilversum. Beeld Joris Van Gennip
NOS gebouw in Hilversum.Beeld Joris Van Gennip

‘Er heeft een extern vooronderzoek plaatsgevonden naar het gedrag van onze verslaggever. De hoofdredactie NOS Nieuws en hij zijn samen tot de conclusie gekomen hun samenwerking te beëindigen, omdat een onwerkbare situatie is ontstaan. Over de inhoud van het vooronderzoek kunnen geen mededelingen worden gedaan’, schrijft de hoofdredactie.

‘De NOS zal de interne processen gericht op het bevorderen van een veilig werkklimaat voor alle NOS’ers nader evalueren en waar nodig verbeteren.’

Introductiekamp

De aanleiding voor het onderzoek waren berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de NOS-verslaggever. Half april werd de man op Twitter door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Een van de verhalen die rondgingen, betreft een incident dat enkele jaren geleden zou hebben plaatsgevonden tijdens een introductiekamp van de opleiding Journalistiek van de Fontys Hogeschool in Tilburg.

De instelling bevestigde in april dat de journalist na een melding van overschrijdend gedrag voortaan niet meer welkom was bij het kamp.

Meer over