Nederlander (20) levensgevaarlijk gewond op Mallorca na val van balkon

Een 20-jarige Nederlandse toerist is donderdagochtend vanaf grote hoogte van een balkon gevallen op het Spaanse eiland Mallorca. Dat bevestigt een woordvoerder van Hotel Riu Playa Park. Hierbij is de twintiger levensgevaarlijk gewond geraakt.

Sebastiaan Quekel
Palma de Mallorca. Beeld REUTERS
Palma de Mallorca.Beeld REUTERS

Hierbij is de twintiger levensgevaarlijk gewond geraakt, schrijven diverse Spaanse media. Het hotel kan dat nog niet bevestigen.

Het incident vond donderdagochtend rond 09.00 uur plaats in Playa de Palma, een bij Nederlanders populair strandresort dat naast hoofdstad Palma de Mallorca ligt. De 20-jarige Nederlander was volgens Spaanse media onder invloed van alcohol en viel voor de ogen van bekenden zeker 8 meter naar beneden. De man belandde eerst op een luifel van de receptie en kwam vervolgens op het asfalt terecht.

Ernstig trauma

De luifel heeft vermoedelijk de val enigszins kunnen breken, denken Spaanse media. Ambulancebroeders waren snel ter plaatse en hebben het slachtoffer weten te stabiliseren. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis Hospital Universitari Son Espases gebracht.

Volgens de Spaanse krant Mallorca Diario heeft de toerist een ernstig trauma opgelopen. Verdere details over zijn verwondingen ontbreken nog.

Onderzoek

De politie op Mallorca is een onderzoek gestart om te achterhalen hoe het incident heeft kunnen gebeuren. Het hotel wilde vandaag desgevraagd geen commentaar geven ‘omdat er nog veel onduidelijk is’. “We denken vrijdag meer te kunnen vertellen over wat hier gebeurd is,” aldus een woordvoerder.

Meer over