Nieuws

Meer loon voor álle medewerkers basisschool: 2,25 procent

Alle medewerkers in het primair onderwijs kunnen een loonstijging van 2,25 procent tegemoet zien. Dat staat in een onderhandelaarsakkoord dat de sociale partners hebben gesloten.

Edwin van der Aa
null Beeld ANP
Beeld ANP

De loonsverhoging gaat in vanaf 1 januari 2021 en wordt met terugwerkende kracht uitbetaald. De nieuwe cao loopt tot en met eind dit jaar. In december 2021 stijgt de eindejaarsuitkering eenmalig van 6,3 procent naar 6,5 procent, laten de onderhandelaars verder weten. De deal is gesloten door CNV Onderwijs, AOb, FNV Onderwijs en Onderzoek, AVS, FvOv en de PO-Raad. De sociale partners gaan het onderhandelaarsakkoord voorleggen aan hun leden.

Cao 2022

De vakbonden en de PO-Raad gaan ook meteen aan de slag met de onderhandelingen voor de cao voor 2022, waarin zij samen afspraken maken over de verdeling van de 500 miljoen euro die het demissionaire kabinet beschikbaar stelt voor de verhoging van salarissen van alle medewerkers op basisscholen.

CNV Onderwijs-voorzitter Daniëlle Woestenberg: “Een eerlijke verdeling van het half miljard moet zorgvuldig gebeuren en dat kost tijd. Daar kan het personeel niet op wachten. De salarissen zijn dit jaar nog niet gestegen, maar de kosten van levensonderhoud wel. Dit akkoord ziet iedereen nog dit jaar op de salarisstrook terug.”

Freddy Weima, voorzitter van de PO-Raad: “Uiteraard zijn we als sector blij met de 500 miljoen die hiervoor beschikbaar is gesteld door het demissionaire kabinet. Met dit bedrag kunnen we de salarissen van leraren, schoolleiders en ondersteuners verbeteren. Daarmee maken we werken in het primair onderwijs aantrekkelijker en dat is cruciaal voor het bestrijden van het oplopende tekort aan leraren en schoolleiders.’’

Meer over