Nieuws

Medewerker Zaanse gevangenis ontslagen om relatie met gevangene

Een medewerker van het Justitieel Complex Zaanstad is begin oktober ontslagen omdat ze een relatie had met een gedetineerde. Dat bevestigt de Dienst Justitiële inrichtingen (DJI).

Volgens de DJI werd het dienstverband van de vrouw beëindigd vanwege een ‘onprofessionele relatie’ met een gedetineerde. Beeld ANP
Volgens de DJI werd het dienstverband van de vrouw beëindigd vanwege een ‘onprofessionele relatie’ met een gedetineerde.Beeld ANP

Het nieuws volgt een dag na het bericht dat een rechtsbijstandverlener tijdens een spreekuur betrapt werd op orale seks met een gedetineerde. Dit gebeurde in dezelfde vleugel van de gevangenis als waar de ontslagen medewerker werkzaam was.

Volgens de DJI werd het dienstverband van de vrouw beëindigd toen bleek dat er sprake was van een ‘onprofessionele relatie’ met een (ex-)gedetineerde. De vrouw was werkzaam als penitentiaire inrichtingswerker, wat betekent dat ze een mentorrol vervult voor gevangenen en daarnaast verantwoordelijk is voor de beveiliging van gedetineerden.

Meer over