PlusNieuws

‘Mallorcaruzie was om een omgestoten glas bier’

De gewelddadige dood van de 27-­jarige Carlo uit Waddinxveen op het Spaanse eiland Mallorca was mogelijk het gevolg van een uit de hand ­gelopen ruzie over een omgestoten drankje in een feestcafé.

Sebastiaan Quekel

Dat zegt de 20-jarige Maarten*, een van de dertien getuigen die bij de ­politie een uitgebreide verklaring hebben afgelegd. Hij was die bewuste week samen met een vriend op vakantie op Mallorca.

In de buurt van de immer drukke boulevard, die de Spanjaarden S’Arenal noemen, was het die avond in juli al langer rumoerig, vertelt Maarten, die anoniem wil blijven. “Op elke straathoek van de boulevard stond politie, en dat de hele week lang.”

In een van de vele Nederlandse feestkroegen ontstond een ruzie. Maarten was daar ook. “Het was eigenlijk best gezellig, tot er vlak bij de bar een glas bier uit iemands handen werd geslagen. Er ontstond een enorme ruzie tussen twee groepen.”

Opgehitst

De vriendengroep van Carlo uit Waddinxveen was een van die betrokken partijen, zegt Maarten. “Ik herkende die jongen later toen ik hem buiten op de grond zag liggen. Welke rol hij of zijn groep speelde in het conflict, durf ik niet te zeggen. Ik weet wel dat veel jongeren opgehitst werden. Meerdere groepen kwamen daarna poolshoogte nemen. Voor het café werd geroepen dat het ergens op de boulevard knokken zou worden.”

Een deel van de groep Gooise verdachten zou zich buiten in de ruzie hebben gemengd. Carlo werd in elkaar geslagen en eenmaal op de grond herhaaldelijk tegen zijn hoofd geschopt, waardoor hij hersenletsel opliep en later overleed.

“Iemand riep dat hij zijn tong had ingeslikt,” zegt Maarten. De twintiger heeft ervaring met EHBO en beveiliging en wilde eerste hulp verlenen. “Maar de politie was er snel bij en hield omstanders met de wapenstok op afstand. Ik denk dat het heel anders had kunnen aflopen als wij de kans hadden gekregen ons ding te doen. Nu duurde het een tijdje tot ambulancepersoneel ter plaatse kwam en eerste hulp werd geboden.”

Inmiddels zijn drie verdachten opgepakt.

*Maarten is een gefingeerde naam, zijn echte is bij onze redactie bekend.

Meer over