In beslag genomen Mazda ‘zeer waarschijnlijk’ betrokken bij aanrijding Tamar (14)

De Mazda3 die de politie eerder in beslag nam in Duitsland, is ‘zeer waarschijnlijk’ betrokken bij de dood van de 14-jarige Tamar uit Marken.

Anna Herter
De gevonden Mazda, op beelden die de politie vrijgaf tijdens haar zoektocht. Beeld Politie
De gevonden Mazda, op beelden die de politie vrijgaf tijdens haar zoektocht.Beeld Politie

Dat meldt de politie donderdag. Bij forensisch onderzoek zijn sporen aangetroffen die mogelijk te linken zijn aan het ongeluk in Zuiderwoude. De politie weet wie de eigenaar is van de grijze Mazda3, maar niet wie de auto ten tijde van het ongeluk bestuurde.

Tamar werd in de nacht van 25 juli aangereden in Zuiderwoude. Volgens de politie was zij op slag dood. Met behulp van camerabeelden kwam de recherche de Mazda op het oog. Eerder deze maand gaf de politie beelden vrij, waarop honderden tips binnenkwamen. Onder meer dankzij die tips werd de auto op 10 augustus in Duitsland gevonden.

Ongeluk ’s nachts

Op camerabeelden is te zien dat de Mazda, dat een Duits kenteken heeft, om 03.09 uur ’s nachts een parkeerplaats aan de Kruisbaakweg oprijdt. Twee mannen stappen uit en inspecteren de voorkant van de auto. Rond 05.30 uur ’s morgens rijdt de auto Marken in.

Tamar was de fatale avond om 01.00 's nachts van huis weggegaan na een meningsverschil met haar moeder. Die nacht werd zij om 04.00 uur levenloos aangetroffen door de politie in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude.

Meer over