‘Had erbij gezet: Lijst Henk Krol, dus niet 50Plus!’

Hans van der Beek
null Beeld -
Beeld -

Lijst Henk Krol

Ton Elias, oud-campagnestrateeg en oud-Kamerlid:

“Het is wel verstandig dat ze op zijn naamsbekendheid en zijn gezicht kapitaliseren, daarom staat Henk Krol ook zo uitgebreid en ferm in beeld, maar hier is het probleem dat ze er eigenlijk onder hadden moeten zetten, in diezelfde grote witte letters: dus niet 50Plus! Mensen associëren hem nog steeds met 50Plus. Hij heeft daar in een radio­interview ook over geklaagd. Mensen kwamen naar hem toe en zeiden: ‘U knokt voor onze pensioenen, ik ga 50Plus stemmen, hoor!’ Hij vertelde dat de moed hem dan echt in de schoenen zakte.

Bij Krol speelt natuurlijk wel mee dat het een notoir rare vent is. Vanaf dat hij met pensioenbetalingen sjoemelde bij de Gaykrant tot en met de dag van vandaag met declaraties in de Kamer. Mensen zijn niet gek. Die onthouden dat ook allemaal.

Maar verder spreekt hij goed en duidelijk. Veel mensen vinden hem op de radio ook heel goed verstaanbaar. Dat is belangrijk! Hij kan uitstekend en vriendelijk en bedachtzaam een rustige, oudere man neerzetten.

Ik weet niet of hij een zetel gaat halen, ik heb geen kristallen bol. Van de meeste van die splinterpartijtjes denk ik: wat heeft dat nou voor zin? In het beste geval komen ze met een of twee zetels in de Kamer. En dan? Dan kunnen ze daar af en toe iets zeggen en dat is het dan. Verder doe je niet mee.”

Meer over