Examenpost van twaalf scholen vertraagd of zoek

De bezorging van een deel van de examens van twaalf scholen is vertraagd of vermist. Dat meldt PostNL, die de scholen heeft laten weten dat sprake is van ‘vertraging of vermissing van eindexamens voor enkele vakken’.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Volgens het postbedrijf zijn de problemen met de bezorging ontstaan door een groter aantal zendingen dan verwacht en de kortere tijd die beschikbaar is voor de bezorging. Het gaat om ingevulde examenformulieren die op weg waren naar de tweede corrector.

“Ik vind het heel erg dat sommige leerlingen langer moeten wachten op hun cijfers, of misschien buiten hun schuld herexamen moeten doen,” zegt Resi Becker, een van de directeuren bij PostNL. “We weten allemaal hoe spannend het is om het verlossende telefoontje te krijgen. We vinden het heel vervelend dat deze bezorging niet overal goed is gegaan. We nemen extra maatregelen en werken dag en nacht door om de examenzendingen zo snel mogelijk te kunnen bezorgen.”

Gevolgen beperken

PostNL zegt in nauw contact te staan met de betreffende scholen, de VO-Raad en het ministerie van OCW. Samen zoeken ze oplossingen om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken. Het postbedrijf doet geen uitspraken over welke scholen het betreft, meldt een woordvoerder.

In totaal bezorgt PostNL dit jaar 80.000 zendingen met meer dan een miljoen examens van 200.000 kandidaten in heel Nederland. Inmiddels hebben ongeveer 1170 middelbare scholen hun examens voltooid, inclusief de tweede correctie. De uitslag zal voor de meeste leerlingen aanstaande donderdag bekend zijn.

PostNL vraagt scholen om de instructies voor verzending nauw te volgen. Zo is er bijvoorbeeld een speciale examenenvelop en -zegel, zodat de zending in het juiste proces komt. Verder krijgen scholen het advies om voor de zekerheid altijd een kopie te maken van de examens.

Tiplijn

Woon jij in Amsterdam of omstreken en zijn de eindexamens op jouw school vertraagd of vermist? Stuur dan een mailtje naar redactie@parool.nl.

Meer over