Etos-medewerkers zetten staking voort in het nieuwe jaar

De stakende medewerkers van een groot distributiecentrum van drogisterijketen Etos zetten donderdag hun stakingsacties door. Het wordt de negende stakingsdag.

ANP
Etos is onderdeel van Ahold Delhaize. Beeld ANP XTRA
Etos is onderdeel van Ahold Delhaize.Beeld ANP XTRA

Dat zei een woordvoerder van vakbond FNV dinsdag bij de afronding van een actie in Zaandam, voor het hoofdkantoor van moederbedrijf Ahold Delhaize.

“Ze luisteren niet naar ons. Dus we gaan in het nieuwe jaar gewoon door met staken. We laten ons niet kisten,” aldus de woordvoerder. De distributiemedewerkers staken nu al acht dagen. Ze eisen een loonsverhoging van 5 procent omdat de salarissen de afgelopen jaren steeds minder stegen dan de inflatie.

Etos heeft FNV uitgenodigd om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen, maar de bond weigert dat zolang de drogisterijketen niet met een ‘fatsoenlijk’ loonbod komt.

De drogisterijketen vreest nog niet voor lege schappen in de winkels. Volgens een woordvoerder is ‘hier en daar een product niet verkrijgbaar’ maar de impact op de bevoorrading is vooralsnog ‘heel klein’. De keten wil verder zo snel mogelijk om tafel gaan met de medewerkers.

Meer over