Etos -medewerkers staken dinsdag bij kantoor Ahold

De stakende medewerkers van een distributiecentrum van drogisterijketen Etos verplaatsen hun actie naar Zaandam. Daar gaan zij dinsdag naar het hoofdkantoor van moederbedrijf Ahold Delhaize om duidelijk te maken dat ze een stevige loonsverhoging willen, kondigde vakbond FNV aan.

ANP/Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

De distrubutiemedewerkers van Etos staken nu al zeven dagen en willen op de achtste dag de druk opvoeren. Ze eisen een loonsverhoging van 5 procent omdat de salarissen de afgelopen jaren steeds minder stegen dan de inflatie.

Etos heeft FNV uitgenodigd om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen, maar de bond weigert dat zolang de drogisterijketen niet met een ‘fatsoenlijk’ loonbod komt. De bestuurder van FNV Handel Ali Aklalouch schrijft over de nieuwe actie: ‘De medewerkers hebben een echte loonsverhoging nodig, om zelf ook boodschappen te kunnen doen bij Etos en de Ahold-winkels.’

Vanuit Beverwijk worden meer dan vijfhonderd winkels van Etos in Nederland bevoorraad. De uit te leveren producten worden nu evenredig over die winkels verdeeld, maar het normale leveringsniveau wordt niet gehaald.

Meer over