Nieuws

Drie minderjarige jongens omgekomen bij botsing auto en ambulance in Helmond

Door een frontale botsing tussen een ambulance en een auto in het Brabantse Helmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie doden gevallen. De dodelijke slachtoffers zijn allen minderjarig.

Het Parool
Bij een ernstig ongeval in Helmond vielen zaterdagnacht drie doden. Allen zijn minderjarige jongens. Beeld ANP XTRA
Bij een ernstig ongeval in Helmond vielen zaterdagnacht drie doden. Allen zijn minderjarige jongens.Beeld ANP XTRA

Volgens de politie gaat het om twee jongens van 15 en 16 jaar uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen. Hij zou de auto hebben bestuurd. De vierde inzittende van de wagen, een 15-jarige jongen uit Eindhoven, raakte zwaargewond. Volgens de politie is zijn toestand op dit moment redelijk stabiel.

Twee ambulancemedewerkers liepen eveneens verwondingen op. Alle gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, liet een politiewoordvoerder weten. De verwondingen van de ambulancemedewerkers lijken volgens hem mee te vallen.

Het ongeluk gebeurde rond 00.15 uur op de Heeklaan in Helmond. De politie onderzoekt de oorzaak. Beide voertuigen zijn in beslag genomen en weggetakeld. De ambulance had volgens de woordvoerder de sirenes en zwaailichten niet aanstaan.

Het ziet er naar uit dat de auto waar de jongens in reden mogelijk op de verkeerde weghelft terecht is gekomen, maar hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend.

Lachgas gevonden

De politie heeft een fles lachgas gevonden nabij de plaats van de dodelijke botsing. De politie onderzoekt nog of de lachgas cilinder ‘van invloed is geweest op wat er is gebeurd’, aldus een woordvoerder. Zo is nog niet duidelijk of de fles uit de auto kwam, of dat hij al op de locatie lag voor het ongeluk plaatsvond.

Zondagmiddag verzamelde zich een groep mensen op de plaats van het ongeluk voor een ‘spontaan eerbetoon’ aan alle slachtoffers, aldus de politie. Volgens een woordvoerder ging het om tientallen mensen, ‘misschien wel meer’. Lokale media melden dat er een kwartier lang vuurwerk werd afgestoken. Op beelden is een grote rode vuurwerkwolk te zien.

Meer over