Dit zijn de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring

En de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2020 zijn: Beste Zangers, Nick, Simon & Kees: Homeward Bound en Over Mijn Lijk. De drie programma’s maken kans om op 8 oktober de felbegeerde televisieprijs te winnen.

Marlies van Leeuwen
De felbegeerde Televizier-Ring. Beeld ANP
De felbegeerde Televizier-Ring.Beeld ANP

Voor Beste Zangers is het de derde Ring-nominatie. De kijkcijferhit van AvroTros was vorig jaar ook genomineerd voor de Gouden Ring, maar toen ging Chateau Meiland er mee vandoor. Ook in 2017 deed het muziekprogramma een gooi, maar moest in Zondag met Lubach zijn meerdere erkennen.

Hoewel Beste Zangers is genomineerd met het vorige seizoen, dat werd gepresenteerd door Jan Smit, is het toch een beetje een dubbele nominatie voor Nick & Simon, die vanwege de burn out van hun Volendamse collega het huidige seizoen van Beste Zangers voor hun rekening nemen.

Het duo maakt met Nick, Simon & Kees: Homeward Bound ook kans op de prijs. De zangers annex presenatoren ontpopten zich deze zomer als documentairemakers in een zoektocht naar hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel. Het resultaat was een goed bekeken reeks op NPO 1. Het kwam hen zelf op complimenten te staan van Paul Simon zelf. Onlangs sprak hij in een filmpje het Volendamse duo toe. “Ik zag een video van jullie optreden en het klonk erg goed. Het klonk als Simon & Garfunkel.”

De derde genomineerde is Over Mijn Lijk, een programma dat al acht seizoenen op televisie is, maar nooit eerder kans maakte op de Gouden Televizier-Ring. Presentator Tim Hofman zou het in ieder geval een mooi eerbetoon vinden aan de deelnemers, liet hij eerder weten. “Voor het lef dat ze hebben gehad. Er zijn acht seizoenen van Over Mijn Lijk gemaakt met acht keer de meest bijzondere mensen die vlak voor ze overleden nog lieten zien hoe mooi het leven is en kan zijn.” Hofman is met zijn andere programma, #BOOS, genomineerd voor de Televizier-Ster Online-Videoserie én hij maakt kans op de Televizier-Ster Presentator.

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt op 8 oktober plaats. Dan worden naast de Ring ook verschillende sterren uitgereikt. Zie hieronder een overzicht van de genomineerden:

Televizier-Ster Presentator

- André van Duin
-Beau van Erven Dorens
- Tim Hofman

Televizier-Ster Presentatrice

- Chantal Janzen
- Eva Jinek
-Miljuschka Witzenhausen

Televizier-Ster Acteur/Actrice

- André van Duin
- Angela Schijf
- Elise Schaap

Televizier-Ster Talent

- Bram Krikke
- Holly Mae Brood
- Martien Meiland

Televizier-Ster Online-Videoserie

- #BOOS van Tim Hofman en BNNVARA
- Jachtseizoen 2019 van StukTV
- De Politievlog van Jan-Willem

Televizier-Ster Jeugd

- Beestenbrigade
- Dropje
- H3L

Meer over