Dit weekend warmer en meer zon, maar een lange nazomer zit er niet in

Afgelopen maand bleef de zomer uit door overwegend noordelijke winden. Nu draait de wind naar het oosten en lacht een (korte) nazomer ons tegemoet: aankomende zaterdag en zondag stijgt het kwik tot boven de 20 graden.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Écht warme zomerse dagen bleven de afgelopen periode uit. De laatste landelijk zomerse dag viel op 12 augustus en daarna leek het voorbij met het warme weer. Toch gloort er wat hoop voor zonaanbidders: de wind draait naar het oosten en brengt warme temperaturen met zich mee, meldt Weerplaza. Op sommige plekken in Nederland kan het 25 of 26 graden worden.

In Amsterdam wordt het iets minder warm. Zowel zaterdag als zondag laat de zon zich zien, afgewisseld met wat bewolking. Het wordt overdag maximaal 20 tot 21 graden. In de nacht koelt het af naar zo’n 12 graden.

Ook na het weekend valt er weinig te klagen. “Het warmere weer is niet alleen bestemd voor het weekend. Ook in de eerste helft van de nieuwe week blijft het rustige en warme weer aanhouden,” meldt meteoroloog Raymond Klaassen.

Korte nazomer

Tegen het einde van de week neemt de kans op neerslag weer toe. Een langere periode met nazomerweer zit er helaas niet meer in. Meerdere lagedrukgebieden gaan voornamelijk zorgen voor wisselvallig septemberweer met soms een mooie dag.

Meer over