Defensie schorst militair om rol bij motorclub

Het ministerie van Defensie heeft een sergeant-majoor geschorst omdat hij banden heeft met motorclubs. Zijn verklaring van geen bezwaar is ingetrokken.

ANP/Het Parool
De sergeant-majoor wordt onder meer verweten dat hij contacten onderhoudt met de Hells Angels. Beeld ANP
De sergeant-majoor wordt onder meer verweten dat hij contacten onderhoudt met de Hells Angels.Beeld ANP

Dat bevestigt zijn advocaat Michael Ruperti woensdag na berichtgeving van de NOS. De geschorste militair Maurice Vissers is bestuurslid van Veterans MC, een motorclub waar veel militairen en veteranen lid van zijn. Vissers wordt onder meer verweten dat hij in zijn rol als vicepresident van de club contacten onderhoudt met de Hells Angels. Zijn verklaring van geen bezwaar (VGB) is ingetrokken.

Het ministerie van Defensie kondigde eerder dit jaar aan om de VGB van medewerkers in te trekken als ze betrokken blijken te zijn bij verboden motorclubs, zoals Satudarah en Hells Angels.

Veterans MC houdt zich in tegenstelling tot andere motorclubs niet bezig met criminele activiteiten, zegt Ruperti. Maar de contacten die de militair als bestuurslid van Veterans MC heeft met andere motorclubs is volgens de advocaat al genoeg reden voor Defensie hem te schorsen.

Advocaat Ruperti zegt binnen zes weken bezwaar te zullen maken tegen de schorsing van zijn cliënt. Het is onbekend of er nog meer militairen op non-actief worden gezet. Volgens Ruperti krijgen zeker negen andere defensiemedewerkers binnenkort hetzelfde bericht als Vissers. “Zij hebben zich al bij mij gemeld.”

Meer over