Coronacrisis speelt festivaldrankgigant in handen van Sligro

De Amsterdamse drankhandelaar House of Drinks, dat onder meer festivals van ID&T van drank voorziet, komt in handen van groothandel Sligro.

Herman Stil
House of Drinks leverde - op het bier na - alle dranken in koelcontainers op onder meer festivals van ID&T. Beeld ANP Kippa
House of Drinks leverde - op het bier na - alle dranken in koelcontainers op onder meer festivals van ID&T.Beeld ANP Kippa

De overname heeft volgens Olav Fontijn van House of Drinks alles te maken met de coronacrisis, die nu al een jaar het organiseren van festivals en evenementen onmogelijk maakt.

Het beursgenoteerde Sligro, vooral bekend van de horecagroothandels, is al actief in de evenementenbranche. Het Brabantse bedrijf is bijvoorbeeld drank- en voedselleverancier van Lowlands.

House of Drinks doet al jaren hetzelfde bij onder meer festivals van ID&T, waaronder Awakenings, Mysteryland, Drumcode en Milkshake. Het bedrijf levert - op het bier na - alle dranken in koelcontainers en regelt via partners bars en barpersoneel.

Gezond besluit

“Corona heeft deze overname versneld,” zegt Fontijn, “en misschien wel nodig gemaakt. Dit is een gezond besluit. We weten niet waar het heen gaat in onze branche, alles is onzeker.”

Sligro neemt alle activiteiten van het bedrijf over. Merknaam House of Drinks verdwijnt en het kantoor in Amsterdam en magazijn in Zaandam gaan dicht. “Sligro gaat de evenementen vanuit de vestiging in Breda bevoorraden. Voor de medewerkers betekent dit niet veel. We werkten veel met uitzendkrachten.”

Sligro neemt ook de rol van House of Drinks binnen festivalconglomeraat The Support Group over. Dat is een samenwerkingsverband van evenementenbedrijven dat onder meer beveiligingspersoneel, barmedewerkers en en betaaldiensten levert. “Sligro wordt binnen The Support Group leverancier voor alle eten en drinken.”

Heineken

De groothandel is al sinds 2019 verantwoordelijk voor een groot deel van de horecaleveranties van Heineken. De brouwer, de grootste bierleverancier aan festivals, blijft daar wel zelfstandig in actief.

Met de overname, waarover geen financiële details bekend zijn gemaakt, wil The Support Group straks klaarzijn voor de heropening van het festival- en evenementenseizoen. “We moeten straks, als het weer mogelijk is, klaarstaan om weer evenementen en festivals op te zetten. Voor alle partijen in de evenementenbranche is het nu lastig om de boel bij elkaar te houden. Iedereen doet daar hard zijn best voor. Op eigen benen hadden we ook gered, maar samenwerken met Sligro is een sterker verhaal.”

Meer over