Nieuws

Coolblue doet aangifte van oplichting tegen Sywert van Lienden

Het Nederlandse e-commercebedrijf Coolblue heeft dinsdag aangifte gedaan van oplichting tegen Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel. Het bedrijf zegt te zijn voorgelogen door de drie mannen. Coolblue is van plan een schadevergoeding te vragen van bijna een half miljoen euro, schrijft de Volkskrant.

ANP
Coolblue hielp Sywert van Lienden en zijn compagnons onder meer bij de bouw van hun webshop en de orderverwerking van de mondkapjes. Beeld Bas Czerwinski/ANP
Coolblue hielp Sywert van Lienden en zijn compagnons onder meer bij de bouw van hun webshop en de orderverwerking van de mondkapjes.Beeld Bas Czerwinski/ANP

Na uitzendconcern Randstad is Coolblue het tweede bedrijf dat aangifte doet in de zogenoemde mondkapjesaffaire. Volgens advocaat Sabine Pijl, die Coolblue bijstaat, werkte het bedrijf belangeloos mee aan Hulptroepen Alliantie, omdat steeds werd verzekerd dat het om een non-profitinitiatief ging voor de zorg. “Dat was ook een strikte voorwaarde van het bedrijf,” aldus Pijl. “Als Coolblue had geweten dat de heren ook commercieel handelden, was de samenwerking nooit tot stand gekomen.” Het bedrijf hielp onder meer mee bij de bouw van de webshop en de orderverwerking.

Bernd Damme noemt de beschuldiging van oplichting ‘klinkklare onzin’. Sywert van Lienden en Van Gestel reageerden niet op het nieuws. Van Lienden en zijn compagnons hebben in totaal dertig miljoen euro verdiend met hun mondkapjesdeal, terwijl ze beweerden ‘om niet’ te werken.

Meer over