Code geel in het hele land vanwege regenval en onweer

Het KNMI geeft voor zondag voor het hele land code geel af vanwege onweersbuien. De buien trekken van zuid naar noord over het land en hierbij kan veel neerslag vallen. Plaatselijk is er kans op wateroverlast, aldus het KNMI.

Tim van Rodijnen
null Beeld ANP
Beeld ANP

Zondagochtend vallen in de zuidelijke provincies flinke plensbuien, soms met onweer. De regen trekt langzaam noordwaarts. De noordelijke provincies worden in de avond pas getroffen door het buiengebied. Daar schijnt eerst nog de zon en wordt het 22 tot 25 graden. In sommige regio’s kan 20 tot mogelijk 50 millimeter regen vallen.

Mogelijk regent het zelfs op bepaalde plekken zo hevig waardoor wateroverlast ontstaat. Het verkeer kan hiervan hinder ondervinden.

Maandag is het minder regenachtig dan zondag, maar ook dan trekken buien het land in. Het is wisselend bewolkt en het wordt 18 tot 21 graden. Dinsdag is er een mix van zon en wolken. Vooral landinwaarts valt een bui en het wordt 18 tot 21 graden. De rest van de week blijft het licht wisselvallig met zon, wolken en zo nu en dan een bui. De temperatuur komt dagelijks uit op 19 graden in het noordwesten tot 24 in het zuidoosten.

Meer over