Nieuws

Amsterdamse verdachte rond bedreigingen op Rotterdamse school weer vrij

De politie heeft de verdachten die in het weekeinde zijn opgepakt in het onderzoek naar bedreigingen op het Emmauscollege in Rotterdam weer vrijgelaten.

Redactie
De bedreigingen waren naar aanleiding van deze spotprent. Beeld
De bedreigingen waren naar aanleiding van deze spotprent.

Het gaat om een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 18-jarige man uit Den Haag, die zaterdag werden aangehouden op verdenking van bedreiging en opruiing. Een politiewoordvoerster zegt dat de twee jongeren wel verdachte blijven en zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Een 18-jarige vrouw uit Rotterdam, die vrijdag werd aangehouden, was eerder al op vrije voeten gesteld. De politie en het Openbaar Ministerie verdenken haar van opruiing door een bericht op sociale media te plaatsen.

Spotprent

Een leraar van de school in de Rotterdamse wijk Oosterflank is vorige week na de bedreigingen ondergedoken. De bedreigingen werden geuit vanwege een spotprent van een jihadist die hij in het klaslokaal had hangen. Cartoonist Joep Bertrams maakte de spotprent na de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

Een aantal leerlingen van de school zag er de profeet Mohammed in. Ze eisten dat de tekening zou worden verwijderd, omdat het ‘godslastering’ zou zijn. Een foto van de tekening in het schoollokaal verscheen op internet, waarna bedreigingen aan het adres van de leraar snel volgden.

Meer over