Alexander Pechtold nieuwe directeur CBR

Alexander Pechtold gaat per 1 november 2019 aan de slag als algemeen directeur van het CBR. Hij moet orde gaan scheppen in de chaos bij de rijbewijzenorganisatie.

Edwin van der Aa
Alexander Pechtold is de nieuwe directeur van CBR. Beeld ANP
Alexander Pechtold is de nieuwe directeur van CBR.Beeld ANP

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) benoemde hem na voordracht door de raad van toezicht van het CBR. Samen met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari 2019 aantrad, gaat Pechtold een collegiaal bestuur vormen.

Alexander Pechtold zal volgens de organisatie van grote toegevoegde waarde zijn om het CBR door de huidige moeilijke fase bij het verwerken van medische beoordelingen heen te loodsen. Daarna zal hij samen met alle medewerkers verder bouwen aan versterking van de organisatie en de dienstverlening.

“Hij heeft vanuit zijn langdurige politieke ervaring een uitstekend gevoel voor de complexe omgeving en de belangrijke rol van het CBR in de samenleving,” aldus de minister.

Jan Mengelers, voorzitter van de raad van toezicht: “Ik ben verheugd dat na een uitvoerige selectie Alexander Pechtold de nieuwe algemeen directeur van het CBR wordt. Alexander Pechtold is een verbindende persoonlijkheid die zowel binnen als buiten het CBR de rust en het vertrouwen terug kan brengen."

Meer over