Nieuws

Aantal nieuwe besmettingen ruim onder weekgemiddelde

De afgelopen 24 uur zijn er 2794 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat ligt ruim onder het weekgemiddelde van 3350 besmettingen per dag. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is woensdag opnieuw gedaald.

Het Parool
A rear view of a man's head while a doctor is taking a sample of his swab. Both protected with face masks. Beeld Getty Images
A rear view of a man's head while a doctor is taking a sample of his swab. Both protected with face masks.Beeld Getty Images

Dat blijkt uit de nieuwe dagcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dinsdag werden nog 2531 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat was het laagste aantal sinds begin februari, toen de teststraten wegens extreem weer gesloten bleven. Maandag werden 2766 besmettingen gemeld.

Amsterdam

In de gemeente Amsterdam zijn 151 positieve tests gemeld. Dinsdag waren dat er 120.

Ziekenhuisopnames

Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis ligt is voor de negende dag op rij gedaald, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op dit moment worden er in totaal 1618 coronapatiënten behandeld in het ziekenhuis. Dat is het laagste aantal sinds 5 december. Van hen liggen er 559 op de intensive care. Dinsdag waren dat er respectievelijk 1681 van wie 579 op de ic.

Het aantal ziekenhuisopnames is de afgelopen weken snel gedaald. De afgelopen week werden 830 mensen met Covid-19 opgenomen, ongeveer een derde minder dan een week eerder.

Stergevallen

Er zijn afgelopen etmaal 10 nieuwe sterfgevallen gemeld bij het RIVM; dinsdag waren dat 13 nieuwe gevallen, maandag 11. Dit wil niet zeggen dat deze mensen ook daadwerkelijk in deze periode zijn overleden. Soms worden sterfgevallen met enige vertraging doorgegeven.

Meer over