Nieuws

Aantal coronabesmettingen bijna terug op niveau van voor zomergolf

Voor de vierde week op rij daalt het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Nederland. In de afgelopen zeven dagen zijn ongeveer 15.000 positieve testuitslagen geregistreerd. Dat is het laagste aantal in acht of negen weken tijd. Daarmee is Nederland bijna terug op het niveau voor de zomergolf begon.

Het Parool
Mensen genieten van het zomerweer aan de Amstel bij de Costa Del Weesp.  Afgelopen etmaal werden 2168 nieuwe positieve testuitslagen bij het RIVM geregistreerd. Beeld ANP
Mensen genieten van het zomerweer aan de Amstel bij de Costa Del Weesp. Afgelopen etmaal werden 2168 nieuwe positieve testuitslagen bij het RIVM geregistreerd.Beeld ANP

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt, zoals elke dinsdag, met het exacte weekcijfer. Dat gebeurt dinsdag voor de 110de keer sinds het begin van de epidemie. Vorige week meldde het instituut dat het in zeven dagen tijd 21.680 positieve tests had geregistreerd.

In de afgelopen zes dagen zijn 12.709 besmettingen aan het licht gekomen, gemiddeld ruim 2100 per dag. Daarmee zou het weekcijfer iets onder de 15.000 kunnen uitkomen, ruim 30 procent minder dan vorige week. Het aantal besmettingen daalt niet alleen, de afname gaat ook steeds sneller.

Daarnaast daalt het aantal mensen dat vanwege coronaklachten in een ziekenhuis belandt. Mede daardoor hoeven ziekenhuizen steeds minder coronapatiënten te behandelen.

Afgelopen etmaal werden 2168 nieuwe positieve testuitslagen bij het RIVM geregistreerd. In Amsterdam kwamen de meeste besmettingen aan het licht: 95 mensen testten daar in de afgelopen 24 uur positief. In Rotterdam kregen 74 mensen te horen dat ze corona hebben, in Tilburg 65 en in Apeldoorn 42. Den Haag sluit de top 5 af met 38 nieuwe positieve testuitslagen in een etmaal.