Nieuws

Aangifte tegen Danny de Munk wegens verkrachting, zanger ontkent

Een vrouw die tussen 2007 en 2008 samenwerkte met Danny de Munk in de musical Ciske de Rat, heeft aangifte wegens verkrachting tegen hem gedaan.

Mark den Blanken
De Munks advocaat zegt in een reactie dat zijn cliënt ‘nadrukkelijk bestrijdt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten’.  Beeld Brunopress
De Munks advocaat zegt in een reactie dat zijn cliënt ‘nadrukkelijk bestrijdt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten’.Beeld Brunopress

Dat bevestigt zijn advocaat Royce de Vries na berichtgeving van De Telegraaf. De Munk is op de hoogte van de identiteit van het slachtoffer nadat Telegraafverslaggever John van den Heuvel abusievelijk een mail doorstuurde met haar gegevens.

De aangifte is twee weken geleden gedaan. Wat die precies behelst, wordt niet naar buiten gebracht. Wel is duidelijk dat het om verkrachting gaat.

Statement van Royce de Vries

Royce de Vries, advocaat van De Munk, laat weten in een statement: ‘Cliënt is door politie en justitie niet geïnformeerd over een aangifte die tegen hem zou zijn gedaan over een gepleegd strafbaar feit van vijftien jaar geleden. Hij bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten. Inmiddels is cliënt - door een abusievelijk doorgestuurde mail - bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is. Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen.’

Advocaat Richard van der Weide, die de vrouw bijstaat, laat weten geen commentaar te willen geven in afwachting van het onderzoek.

Musicalgigant Stage Entertainment deed eerder al naar aanleiding van geruchten rond Danny de Munk onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag. In een statement naar aanleiding van het verhaal van De Telegraaf laat het bedrijf weten dat een extern bureau in gesprek gaat met betrokkenen die zich hebben gemeld.

In de tussentijd wil Stage Entertainment geen verdere uitlatingen doen. Een woordvoerder geeft aan ook niet te kunnen vertellen wanneer er meer duidelijk wordt over het onderzoek..

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.