Nieuws

7513 nieuwe positieve tests, weer boven weekgemiddelde

Het afgelopen etmaal zijn bij het RIVM 7513 meldingen binnengekomen van positieve coronatests. Dat zijn er minder dan zaterdag maar meer dan het zevendaags gemiddelde, dat ligt nu op 7270 ligt.

Het Parool
2021-02-20 14:37:39 UTRECHT - Een bzoeker laat zich testen op het coronavirus voorafgaand aan de voorstelling van cabaratier Guido Weijers. Het event valt onder een reeks van proefevenementen waarbij Fieldlab onderzoekt hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd. ANP REMKO DE WAAL Beeld ANP
2021-02-20 14:37:39 UTRECHT - Een bzoeker laat zich testen op het coronavirus voorafgaand aan de voorstelling van cabaratier Guido Weijers. Het event valt onder een reeks van proefevenementen waarbij Fieldlab onderzoekt hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd. ANP REMKO DE WAALBeeld ANP

Zaterdag meldde het RIVM 8868 nieuwe gevallen. Dat aantal was sinds 7 januari niet zo hoog geweest. De dagelijkse cijfers laten de afgelopen weken een duidelijke stijgende trend zien; sinds begin deze maand neemt het zevendaagse gemiddelde steeds toe.

Volgens het RIVM laten meer mensen zich testen de laatste tijd, maar stijgt ook het percentage positieve tests. Dat wijst erop dat er daadwerkelijk meer besmettingen zijn.

In de gemeente Amsterdam kregen 315 mensen de afgelopen 24 uur een positieve uitslag. Zaterdag waren dat er 385. De meeste nieuwe gevallen werden net als zaterdag in Rotterdam geconstateerd (342). Den Haag telde 272 positieve tests, gevolgd door Tilburg met 156 nieuwe gevallen.

Ziekenhuizen

In de ziekenhuizen liggen momenteel 2248 patiënten met het coronavirus, zo meldt het LCPS. Zaterdag waren dat er 2238, dat was al het hoogste aantal sinds 3 februari. Van de huidige opnames liggen er 655 patiënten op de intensive care, 12 meer dan een dag eerder.

Het RIVM meldde het afgelopen etmaal 15 stergevallen ten gevolge van het virus. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur stierven; deze informatie wordt soms met vertraging doorgegeven. Zaterdag registreerde het instituut 29 coronagerelateerde sterfgevallen.

Meer over