50 nieuwe coronabesmettingen in regio Amsterdam, 372 landelijk

Het coronavirus is tussen zondagochtend en maandagochtend bij 372 mensen vastgesteld. Dat is iets meer dan op zondag. In de regio Amsterdam-Amstelland kwamen 50 nieuwe coronagevallen aan het licht.

ANP
Corona testbuisjes. Beeld Hollandse Hoogte / AFP
Corona testbuisjes.Beeld Hollandse Hoogte / AFP

Het is de vijfde achtereenvolgende dag dat het aantal nieuwe coronagevallen boven de 300 uitkomt. In de afgelopen zeven dagen waren er meer dan 2300 positieve tests.

De regio Amsterdam staat met 50 nieuwe besmettingen hoog in het lijstje met steden die de meeste positieve tests vaststelden. Haaglanden noteerde 51 nieuwe besmettingen en in Midden- en West-Brabant kregen 38 mensen te horen dat ze het virus hadden opgelopen. De regio Rotterdam-Rijnmond blijft de grootste brandhaard. Het coronavirus werd daar 121 keer vastgesteld.

Het RIVM meldt dinsdag hoeveel coronagevallen in de afgelopen week zijn doorgegeven. Vorige week meldde het instituut 1329 nieuwe besmettingen, de week ervoor 987. Bij elkaar kwam dat neer op 2316 coronagevallen in twee weken tijd.

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis neemt toe. Het zijn er nu 109, achttien meer dan op zondag en het hoogste aantal sinds 25 juli. Het aantal opgenomen patiënten ligt nog wel binnen “de bandbreedte van de afgelopen weken”, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij verwacht in de komende tijd “een matige verdere stijging van het aantal ziekenhuisopnames”.

Op de intensive cares liggen momenteel 27 coronapatiënten. Dat is het hoogste aantal sinds 1 juli. Op zondag behandelden ic-afdelingen 21 patiënten. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen steeg van 70 naar 82.

Op de intensive cares liggen ook 539 mensen met andere aandoeningen. In totaal behandelen intensivisten dus 566 mensen. Dat aantal schommelt al twee maanden rond de 600.

Meer over